Belgische primeur: Antibacterieel glas met Zilver

AGC Flat Glass Europe, het vroegere Glaverbel, pakt uit met een wereldprimeur: antibacterieel glas dat 99,9% van de bacteriën op het glas vernietigt en de schimmelgroei stopt.

Het Belgische AGC Flat Glass Europe, sinds kort de nieuwe bedrijfsnaam van Glaverbel, heeft een gepatenteerde glassoort ontwikkeld micro-organismen vernietigt zodra ze in contact komen met het glasoppervlak. Dat is vooral interessant omdat steeds meer bacteriën resistent worden tegen antibiotica.

Het nieuwe glas elimineert micro-organismen zodra ze in contact komen met het glasoppervlak. Zoals bij vele andere uitvindingen is ook hier het uitgangspunt heel eenvoudig. AntiBacterial Glass dankt zijn antibacteriële werking aan zilver. Uitvoerig onderzoek naar de eigenschappen van zilver toont aan dat deze stof inderdaad een krachtige antibacteriële werking heeft.

AGC Flat Glass Europe patenteerde een procedé dat bestaat uit de verspreiding van zilverionen in de bovenste lagen van het glas: deze ionen komen in contact met de bacteriën, blokkeren hun metabolisme en onderbreken hun delingsmechanisme, wat uiteindelijk leidt tot hun vernietiging.

Onderzoek toont aan dat een aanraking van slechts vijf seconden met een besmette oppervlakte volstaat om 99% van de bacteriën op die oppervlakte op te pikken.

Bron: ENGINEERINGNET.BE

Translate this Website

Wellness en Slapen

superfoodstore
new sleepmachine

Dierenwelzijn Bezoekers

Social Media Delen

Dierenwelzijn

+chlorella
+spirulina
+dierenwelzijn
+wedstrijddieren
+zilvermaker
+dierenwelzijn
+zilverwater
+zilverapparaat
+bacterieinfectie
+schimmelinfectie
+zilvergenerator
+ionic pulser
+robey silver
+magneetveldtherapie
+kinderboerderij
+ehbo
+colloidal silver

Goudgeel Colloidaal Zilverwater geeft dierenwelzijn voor wedstrijddieren, kleinvee, vissen, bijen, duiven, pluimvee, hond en kat, paarden ... Snelle levering Belgie Nederland